OXALIS triangularis

Wat doet de OXALIS triangularis, ook wel geluksklaver genoemd, op de citroenbomen website? Het is een leuke plant met z’n donkere, paarse bladeren een mooi contrast. Het is een makkelijke plant en nog eetbaar ook. Dan ben je al snel één van mijn favorieten.

Planten

Vul een potje (gat in bodem) met een diameter van ongeveer 10 a 12 centimeter met potgrond, verdeel 5 knolletjes op ongeveer 2 centimeter diepte. Water geven en in de vensterbank plaatsen. Het volgende jaar kan je hem verpotten naar een grotere pot. De OXALIS triangularis zal in volume toenemen.

Verzorging

De OXALIS triangularis houdt van een lichte plek, maar niet in de volle zon (licht beschaduwde plaats). Regelmatig water geven maar overtollig water moet kunnen afvloeien (pot met gat in de bodem).

Overwinteren

Vorstvrij bewaren. Je kunt de OXALIS triangularis laten overwinteren door in bijvoorbeeld december te stoppen met watergeven en de plant uit te laten drogen op een donkere plek. Als in februari de dagen weer wat gaan lengen zet je hem weer op een lichte plek en geef je weer water.

Eetbaar

De blaadjes van de OXALIS triangularis zijn eetbaar (de bloemen schijnbaar ook maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd). Ze hebben een frisse limoen achtige smaak. Gebruik de blaadjes bijvoorbeeld als garnering of om een salade mee op te leuken.